ČESMOVAČA

voda za piće, filteri za vodu

Gradska voda za piće - ČESMOVAČA

Istraživanje sprovedeno u Americi pokazalo je da je flaširana voda često kontaminirana najrazličitijim materijama. Ovakvi rezultati dovode u pitanje rasprostranjeno uverenje da je "kupovna" voda zdravstveno ispravnija od "česmovače".

Testiranje vodećih marki flaširane vode kupljene širom Amerike pokazalo je da se ta voda ne razlikuje previše od one iz gradskog vodovoda, prenosi AP.

Laboratorijsko ispitivanje tokom studije koja je obuhvatila uzorke deset različitih proizvođača otkrilo je 38 štetnih materija, uključujući i bakterije, kofein, sastojke leka protiv bolova "acetaminofena", tragove veštačkog đubriva, hemikalije koje se koriste u proizvodnji plastike, kao i radioaktivni element stroncijum.
 

Doživite razliku sa HYDROLUX-om: boljitak u zdravlju, kućnom budžetu i očuvanju okoline.


HYDROLUX project team - 2008.
 

Ispravna ne znači Vrhunska!

Iako su ovakvi rezultati najčešće posledica činjenice da je testirana voda zapravo ona iz vodovoda, kojom kompanije samo pune flaše, a zatim ih prodaju po višestrukoj ceni, deo nalaza verovatno potiče i iz plastične ambalaže, kažu istraživači.

"U nekim slučajevima, rezultati su pokazali da flaširana voda nije ništa manje zagađena od one iz vodovoda", izjavila je Džejn Hjulihan, koja je učestvovala u dvogodišnjem istraživanju koje je sprovela organizacija Environmental Working Group iz Vašingtona.

Naučnici koji su učestvovali u izradi ove studije ljudima koji su zabrinuti zbog zagađenja pijaće vode savetuju da, umesto da kupuju flaširanu vodu, nabave filtere za vodu i prečišćavaju "česmovaču".
 

kucni filteri za vodu preciscavanje vode hemijska priprema vode