filteri za vodu, omeksavanje vode, reverzna osmoza

Omekšavanje vode - OSnovne kategorije uređaja

Svi filteri za omekšavanje vode vode rade na istom principu. Postoji nekoliko osnovnih klasa opreme za omeksavanje vode, ali suština je ista. Omekšivači sa jednom "kolonom" (monostand) su modeli se sastoje iz kućišta za jonoizmenjivačku ispunu, na vrhu imaju upravljački ventil, a pored kolone nalazi se posuda (rezervoar) za kuhinjsku tabletiranu so koja služi za regeneraciju mase. Takođe, postoje i dupleks omekšivači koji imaju više od jedne kolone i mogu se konfigurisati da rade neizmenično ili u zajedničkom (paralelnom) režimu.

Kabinet ili kompaktni modeli omekšivača su konstrukcijski isti kao monostand serija, samo su sve komponente objedinjene u jednom kućištu (ušteda prostora) a najčešće se koriste za omekšavanje vode u stanu ili samo za jedno kupatilo.

Industrijski omekšivači vode se koriste u situacijama koje zahtevaju veče količine omekšane vode poput industrijskih pogona ili hotela, veći su od kućnih modela pa je nepraktično stavljati ih u zajedničko kućište. Sve kućne verzije omekšivača vode, bilo da su kompaktni ili M-stand modeli u konfiguraciji sadrže i mehanički filter.

Konfiguracija se bira na osnovu zahteva odnosno zadatih parametara. Paralelni omekšivači su skuplji od standardnog duplex uređaja ali sa druge strane imaju duplo veći radni protok. Eksploatacioni troškovi odnosno potrošnja reagensa za regeneraciju (tabletirana so) je praktično ista.

Filteri za vodu protiv kamenca - Omekšivači vode

Hydrolux Omekšivači vode - Monostand Serija

Klasični omekšivači vode serije Hydrolux Monostand spadaju u klasu najpouzdanije opreme za omekšavanje vode. Konfigurišu se u skladu sa zahtevom koji zavisi od tvrdoće vode na lokaciji, zahtevanog protoka, odabira adekvatnog ciklusnog kapaciteta, same namene omekšane vode, pozicije za ugradnju itd.. Na donjoj tabeli možete videti osnovne tehničke karakteristike nekih od najpopularnijih modela Monostand opreme za omekšavanje vode. Hydrolux Monostand omekšivači vode mogu se koristiti za najrazličitije namene, bilo da je u pitanju kućno omekšavanje vode ili industrijska hemijska priprema vode.

Isporuka i ugradnja do 50km od Beograda se ne naplaćuje.MONOSTAND OMEKŠIVAČI VODE TOP MODEL - M50

Magnetni filteri za kamenac NE FUKNCIONIŠU !


Omekšavanje vode - Kabinet omekšivači vode

Aparati za prečišćavanje kamenca u vodi namenjeni stanovima ili manjim komercijalnim aplikacijama su često jedino rešenje za filtracju vode u ograničenom prostoru. U kupatilu ili kuhinji četo nema dovoljno mesta za ugradnju većeg omekšivača za vodu a i potošnja vode se svodi na jednu ili 2 slavine.

EXCALIBUR 25

kabinet omekšivači vode

KRISTAL 08

kućni omekšivači vode

KRISTAL 18

omekšivači vode tvrda voda

Omekšivač vode EXCALIBUR 25 - ubedljivo najlepši kabinet na našem tržištu. Izuzetno visok kvalitet materijala i fantastična završna obrada. Itaijanska proizvodnja. Namenjen za kućnu i komercijalnu upotrebu.

Omekšivači vode RISTAL 08 - mali aparat za prečišćavanje vode od kamenca odlikuju niska cena, savršeni gabariti i krajnje jednostavna upotreba. Jonoizmenjivačka smola koja čini aktivnu ispunu kolone zapremine 8 litara automatski se regeneriše po izcrpljenom kapacitetu, a korisnik jednino treba da vodi računa da u kućištu ima dovoljno tabletirane soli. Namenjen za jednu prostoriju (npr. kupatilo).

Omekšivač za vodu KRISTAL 18 - kompaktan srednji omekšivač savršenih dimenzija za ugradnju u bilo koji prostor, zauzima malo mesta a "SLIM" proporcije dozvoljavaju da ga "zavučemo" na razna mesta. Takođe idealan za predtretmane reverzne osmoze ili druge konfiguracije za hemijsku pripremu vode.

KABINET OMEKŠIVAČI VODE

Jedini način da uklonimo kamenac je ugradnja OMEKŠIVAČA VODE !


Duplex omekšivači vode

Duplex omekšivači vode su neophodni na lokacijama gde je potrošnja vode kontinualna, bez opcije prekida u snabdevanju ili propuštanja sirove vode u fazi regeneracije. Za razliku od standardne opreme za omekšavanje vode, bilo da je u pitanju kabinet omekšivač vode ili "old school" verzija, postoje i duplex opcije. Suštinska razlika između standardnog i duplex omekšivača vode je u tome što kada dođe vreme za regeneaciju jonoizmenjivačke smole u "single" koloni protok vode se ne zaustavlja, odnosno tvrda (netretirana) voda ne ide u potrošnju - što bi bio slučaj sa standardnom opremom. Aktivira se druga kolona i isporučuje omekšanu vodu dok se prva regeneriše i ulazi u "stand-by" mod do trenutka kada preuzima proces na sebe.

Za razliku od standardne opreme za omekšavanje vode, gde kolone sa jonoizmenjivačkom smolom rade naizmenično, paralelna konekcija dozvoljava duplo veći protok vode odnosno duplo veći kapacitet. Svaka kolona ima svoj kontroler, slično kao kod pravog duplex omekšivača, a razlika je u tome što sirova (tvrda) voda simultano ulazi u obe kolone, i omekšava se duplo većim protokom nego kod standardnih modela.


INDUSTRIJSKI OMEKŠIVAČI VODE

Kada je u pitanju industrijska odnosno hemijska priprema vode kotlove, rashladne tornjeve, hotele, omekšavanje vode za samouslužne auto perionice, omekšavanje vode u industriji ili filteri za vodu za proizvodnju pića i sokova, Hydrolux raspolaže kolonama svih dimenzija odnosno namena.

U mogućnosti smo da dostavimo, ugradimo i pustimo u rad sve konfiguracije, od kućnih kolona za omekšavanje širina 8" ili 10", pa sve do HEAVY DUTY industrijskih omekšivača do 15m3/h, sa svom neophodnom instalacijom. Omekšavanje vode u industriji je jedan od osnovnih polja našeg delovanja, sa akcentom na kvalitet, pouzdanost i performanse opreme.


INDUSTRIJSKI OMEKŠIVAČI VODE

90% BOLESTI U ŽIVOTU - POPIJEMO! Luj Paster (Louis Pasteur) 1822-1895Omekšavanje vode - Kategorije

POVEZANO

Za prečišćavanje vode od kamenca koriste se omekšivači vode. Mehanički filteri za vodu uklanjaju pesak i slične čestice iz vode. Filtracija bunarske vode je izuzetno kompleksna oblast.

Mehanički filteri za pesak

mehanicka filtracija vode, filteri za pesak

Mehanički filteri se mogu postavljati na samo jednu sklavinu ili na ceo objekat. Kombinacijom različitih rezolucija filtracije postiže se bistra voda bez mulja, peska ili rđe..

Hydrolux u ponudi ima široku paletu mehaničkih filtera renomiranih EU proizvođača različitih nominalnih kapaciteta i rezolucija od 1 do 300 mikrona.

Jonoizmenjivačke smole

lewatit, resinex, dowex, purolite, jonoizmenjivacke smole, jonske mase

Jonoizmenjivačke smole koriste se u tretmanima vode za uklanjanje nepoželjnih sastojaka metodom jonske izmene. U pitanju su izuzetno efikasni procesi koji obezbeđuju zahtevani kvalitet hemijske pripreme vode. Jonoizmenjivačke smole su u većini slučajeva na bazi polistirena i sadrže aktivne anjonske ili katjonske grupe koje učestvuju u procesu jonske izmene.

Prečišćavanje bunarske vode

filteri za bunar, filteri za bunarsku vodu, preciscivaci za bunarsku vodu

Bunarska voda u zavisnosti od lokacije uglavnom obiluje standardnim zagađivačima vode kao što su Organske materije, Gvožđe i Mangan, Nitrati i Nitriti, Amonijak, povišena elektroprovodljivost, visok stepen tvrdoće vode isl.

Često je u bunarskoj vodi prisutan ne mali broj različitih mikroorganizama štetnih po ljudsko zdravlje.


BRING YOUR WATER BACK TO NATURE