filteri za vodu, omeksavanje vode, reverzna osmoza

DUPLEX OMEKŠAVANjE VODE - Konfiguracije za postizanje različitih efekata

Za razliku od ranijih modela za omekšavanje vode, bilo da je u pitanju kabinet omekšivač vode ili "MONOSTAND" verzija, postoje i duplex opcije. Suštinska razlika između standardnog i duplex omekšivača vode je u tome što kada dođe vreme za regeneaciju jonoizmenjivačke smole u "single" koloni protok vode se ne zaustavlja, odnosno sirova (netretirana) voda ne ide u potrošnju - što bi bio slučaj sa standardnom opremom. Aktivira se druga kolona i isporučuje omekšanu vodu dok se prva regeneriše i ulazi u "stand-by" mod do trenutka kada preuzima proces na sebe.

Duplex omekšivači vode se konfigurišu u nekoliko verzija. Postoji standardni duplex (dve kolone rade naizmenično), paralelne verzije (obe kolone rade istovremeno odnosno povećava se protok, a kada dođe do regeneracije samo jedna kolona regeneriše jonoizmenjivačku smolu dok druga radi normalno i čeka svoj red). Postoje i verzije triplex omekšivača, u paralelnoj varijanti. U posebnim situacijama neophodne su namenske konfiguracije aparata za omekšavanje vode, u skladu sa zahtevima klijenta.

Prilikom odabira adekvatnog modela za omekšavanje vode na vašoj lokaciji u obzir treba uzeti tvrdoću vode, dnevnu/mesečnu potrošnju vode, namenu omekšane vode i kapacitet koji vam odgovara. Naši stručnjaci će vam pomoći u određivanju parametara i odabiru odgovarajućeg omekšivača za vodu.

hemijska priprema vode
duplex omeksavanje tvrde vode
omeksavanje vode konfiguracije

Duplex omekšivač sa jednim kontrolerom - MONOPOINT

Sa posebnim digitalnim kontrolerom serije RX moguće je konfigurisati dupli omekšivač vode bez centralnog ventila, odnosno smanjiti troškove konfiguracije. Ovakvo umrežavanje je postalo popularno i zbog relativno niskih troškova ugradnje, manjeg broja by-pass ventila, kao i zbog mogućnosti postavljanja samo jednog umesto dva mehanička predfiltera, što dodatno smanjuje cenu. Duplex omekšivač se najčešće koristi kod zahtevnijih klijenata, tamo gde je neophodno konstantno omekšavanje vode, bez prekida odnosno bez propuštanja sirove - tvrde vode dok se jonoizmenjivači regenerišu. Duplex omekšivači mogu biti mali, od 10-ak litara jonoizmenjivačke ispune, pa sve do industrijskih dimenzija. Slični modeli se takođe prepotučuju domaćinstvima sa većim brojem sanitarnih čvorova kao što su ekskluzivne kuće, a obavezni su u ugostitrljskim objektima poput hotela, spa centara i sl..

omeksavanje vode duplex monopoint
OMEKŠAVANjE VODE Monopoint

Duplex omekšivač sa dva kontrolera - DUPLEX PARALLEL

Za razliku od standardne opreme za omekšavanje vode, gde kolone sa jonoizmenjivačkom smolom rade naizmenično, paralelna konekcija dozvoljava duplo veći protok vode odnosno duplo veći kapacitet.

Svaka kolona ima svoj kontroler, slično kao kod pravog duplex omekšivača, a razlika je u tome što sirova (tvrda) voda simultano ulazi u obe kolone, i omekšava se duplo većim protokom nego kod standardnih modela.

Kontroleri imaju digitalnu interkonekciju koja ne dozvoljava istovremeno pokretanje regeneracije kod obe kolone. To znači da se samo jedna kolona regeneriše, dok druga omekšava vodu. U fazi regeneracije jedne kolone protok se prepolovljva, a po završetku iste ponovo je u punom kapacitetom.

 

 omeksavanje vode duplex paralel ugradjeno u kotlarnici
OMEKŠAVANjE VODE Parallel

Trostruki omekšivač - TRIPLEX PARALLEL

Triplex paralelna opcija omekšivača vode je zapravo isto što i duplex paralelna, samo je dodata još jedna kolona. Ovakvim načinom spajanja moguće je dodati 4, 5 ili više paralelnih kolona, umrežiti nekoliko paralelnih duplex omekšivača zbog povećanja protoka, odnosno projektovati neograničen broj različitih konfiguracija

hydrolux trostruki hpv omeksivaci vode
OMEKŠAVANjE VODE Triplex

Omekšavanje vode - Kategorije

BRING YOUR WATER BACK TO NATURE