Duplex Omekšivači vode - Konfiguracije

Za razliku od standardne opreme za omekšavanje vode, bilo da je u pitanju kabinet omekšivač vode ili "old school" verzija, postoje i duplex opcije. Suštinska razlika između standardnog i duplex omekšivača vode je u tome što kada dođe vreme za regeneaciju jonoizmenjivačke smole u "single" koloni protok vode se ne zaustavlja, odnosno sirova (netretirana) voda ne ide u potrošnju - što bi bio slučaj sa standardnom opremom. Aktivira se druga kolona i isporučuje omekšanu vodu dok se prva regeneriše i ulazi u "stand-by" mod do trenutka kada preuzima proces na sebe.

 

Duplex omekšivači vode se konfigurišu u nekoliko verzija. Postoji standardni duplex (jedna pa druga kolona), paralelne verzije (obe kolone rade istovremeno odnosno povećava se protok, a kada dođe do regeneracije samo jedna kolona regeneriše jonoizmenjivačku smolu dok druga radi normalno i čeka svj red). Postoje i verzije triplex omekšivača, u paralelnoj varijanti.. U posebnim situacijama neophodne su namenske konfiguracije aparata za omekšavanje vode, u skladu sa zahtevima klijenta.

 

Prilikom odabira adekvatnog modela za omekšavanje vode na vašoj lokaciji u obzir treba uzeti tvrdoću vode, dnevnu/mesečnu potrošnju vode, namenu omekšane vode i kapacitet koji vam odgovara. Naši stručnjaci će vam pomoći u određivanju parametara i odabiru odgovarajućeg omekšivača za vodu.

Kategorije