Filtracija Vode Hydrolux

Svuda oko vas se pojavljuju filteri za vodu.. Ima raznih firmi, ponuda, cena.. Bunarska voda koju koristite pravi vam probleme sa instalacijama ili sa zdravljem.. Tvrda voda iz gradske mreže smeta vam, ili vam uništava instalacije i belu tehniku.. Videli ste negde uredjaj - aparat za preciscavanje vode.. Aparati za vodu sa bocom na vrhu.. Skupi filteri, jeftini filteri.. Neko vam je ponudio omekšivač vode? Ali, niste sigurni šta je to omeksavanje vode, i da li vam to uopšte treba.. Pominje se REVERZNA OSMOZA, ali niko vam nije razjasnioi šta je to.. Hlor u vodi? Bakterije u vodi? Dezinfekcija vode za piće? Arsen u vodi? Flaširana voda u svakoj radnji, ali koja? Voda za kuvanje, voda za bebe.. Pa aktivni ugalj, kamenac, minerali u vodi.. Voda za pripremu hrane po novim evropskim standardima (HACCP). Filteri za akvarijum, voda za industrijske procese..
Umesto da kao do sada platite redovan servis, po malo višoj ceni dobijate NOV APARAT sa svim filterima!  Za rezervaciju novog uređaja kontaktirajte centralu.

 

 

Kućni filteri za vodu - Oprema drugih proizvođača

U savremenoj tehnologiji koriste se pet vrsta mehaničke filtracije ("gruba" filtracija i četiri vrste membranskih filtracije), prema veličini čestice koju uklanjaju iz vode. Svaki filter koji uklanja čestice do 10 mikrona smatra se "nepreciznim", a filteri koji prečišćavaju vodu od 10 mikrona pa na niže klasifikuju se kao:

 

Mikrofiltracija
Ultrafiltracija
Nanofiltracija
Hiperfiltracija [reverzna osmoza]

 

  Filtracija vode - različite tehnologije

Mikrona:

0.0001

0.001

0.01

0.1

1.0

10

100

1000

Primeri:

 

 

 

 

 

 

Tehnike

filtracije:

Joni

metala

 

Mineralne

soli

 

 

Koloidi

Virusi

 

 

 

Bakterije

 

 

 

 

Polen

                     Sitan pesak

Gruba mehanička filtracija

Mikrofiltracija

Ultrafiltracija

Nanofiltracija

Hyperfiltracija - Reverzna osmoza


 

MIKROFILTRACIJA

Filtracija do veličine 1 ?m za uklanjanje disperznih čestica. Glavna aplikacija je "priprema" za hiperfiltraciju [sistemi RO] i filtraciju pitke vode.
 

ULTRAFILTRACIJA

Ultrafiltracioni uređaji koriste se za uklanjanje zamućenosti, nerastvorenih materija i mikrobiološkog zagađenja kod obrade pitke vode odnosno u proizvodnji namirnica i pića.
 

NANOFILTRACIJA uklanja iz vode 80-85% rastvorenih mineralnih soli i 99% svih bakterija

Princip nanofiltracije je isti kao kod reverzne osmoze. Uređaji za nanofiltraciju se često koriste kao alternativa za klasično omekšivanje vode između ostalog i zato što su troškovi nanofiltracije niži i zato što nema potrebe za regeneracijom omekšivača velikim količinama soli. Koristi se za uklanjanje dvovalentnih iona [ Fe++, Ca, Mg ] iz vode. Glavna namena je čišćenje vode u sistemima grejanja vode, čišćenje bojlera, proizvodnja hrane i pića, obrada vode i aplikacije u rashladnim tornjevima velikog kapaciteta.

 

REVERZNA OSMOZA uklanja iz vode 95-99% rastvorenih mineralnih soli i 99% svih bakterija

Princip reverzne osmoze je obrnuti principu osmoze u prirodi. Sirova voda koju je potrebno prečistitit dolazi pod visokim pritiskom u posudu sa polupropusnom membranom. Membrana propušta samo čistu vodu i ne propušta jone rastvorenih materija koji ostaju skupljeni na membrani. Deo vode tako postane čista voda [permeat] a u ostatku vode se pojača koncentracija mineralnih soli [koncentrat].

 


 
filtracija vode,filteri za vodu

Filtracija vode - prečišćavanje vode

Filtracija vode je osnovna operacija čiji je cilj da iz vode ukloni sve mehaničke čestice rastvorene u njoj. Način filtracije se bira prema vrsti i veličini rastvorenih čestica. Uglavnom se koriste različita kućišta filtera sa odgovarajućim filter ulošcima različite preciznosti, a postoji čitava paleta poluautomatskih i automatskih filtera, koji se mogu ispirati tokom rada, te nema prekida u radu zbog zamene ili čišćenja filter uložaka. Kod jače zaprljanih voda mogu se koristiti klasični peščani filtri sa višeslojnom silikatnom ispunom različite granulacije.

Najefikasnija je metoda reverzne osmoza kombinovana sa odredjenim predfiltracionim koracima. Naravno, osmoza vode nije jedina metoda, a daleko od toga da je najjeftinija. Za menje zahtevne oblike filtracije vode, koji su namenjeni eksploataciji u domaćinstvu, preporučujemo nešto od IN-LINE aparata za filtraciju vode.

 

Dvostepeni FILTER ZA VODU FP2 DEFENDER je jeftin, pouzdan uređaj koji je prvenstveno namenjen za domaćinstva. Karakteriše ga direktan protok (filtracija vode u REAL TIME), male dimenzije, standard uložaka od 10" koji se koristi svuda u svetu, brzo i jeftino održavanje, kao i jednostavna upotreba. Preporučujemo svima kojima je flaširana voda dobar izbor, a nisu oduševljeni svakodnevnim nošenjem flaša i bacanjem ambalaže.. Po ceni 2 litre flaširane vode dnevno, dobijate 100-200 litara sveže filtrirane vode istog ili boljeg kvaliteta.

 

UKLANjA PESAK, RĐU IZ CEVI, MIRISE, MULj, SKIDA HLOR I ORGANSKE MATERIJE - NE MENJA MINERALNU STRUKTURU VODE!

 

Ovaj aparat za prečišćavanje vode odlikuju NISKA CENA, KOMPAKTNOST, FILTRACIJA U REALNOM VREMENU i kvalitet flaširane vode ili bolji. Dvostepeni filter za vodu FP2 ima dva filtera, sedimentni (taložni) i filter na bazi AKTIVNOG UGLJA. Konfiguracija se naknadno može proširiti dodavanjem MEMBRANE (REVERZNA OSMOZA), rezervoara za vodu i ostalih komponenti neophodnih za funkcionisanje RO sistema. Cena vode iz ovog aparata iznosi manje od 1 dinar po litri, a vodu ne morate da donosite!

 

Prvi filter - mehanički:
uklanja pesak, rđu iz cevi, blato, i ostale "krupnije" mehaničke nečistoće.


Drugi filter - aktivni ugalj:
uklanja HLOR, neke organske materije, umanjuje neprijatan ukus i miris vode iz cevi.

 

 

filtracija vode
filtracija vode hydrolux filtracija vode,aparati za vodu
   
Količina vode koju morate konzumirati zavisi od nekoliko stvari: vaše veličine, vaše fizičkej aktivnosti, pa čak i klime – budući da se vaše telo nastoji zagrejati ili ohladiti.Odrasla osoba u proseku treba konzumirati između 2 i 3 litra vode svakog dana kako bi nadoknadila telesne tečnosti koje telo prirodnim procesima gubi tokom dana.

Nemojte dehidrirati organizam.
Do dehidracije dolazi kada vaše telo ima manje vode nego što mu je potrebno, a to je vrlo ozbiljno stanje. Ako telo ima samo 1% manje vode od uobičajenih vrednosti, osetićete veoma veliku žeđ; ako ima 5% manje vode, osetićete laganu groznicu, a ako ima 10% manje vode, poplavećete i nećete moći hodati!

Voda je najbolji način za regulaciju hidracije tijela.
Pića s kofeinom poput kafe, čaja i gaziranih pića zapravo dehidriraju telo jer koriste više vode za obradu nego je što pružaju; alkoholna pića imaju isti efekat. Konzumiranje prečišćene vode najbolji je način za regulaciju hidratacije organizma!

Za prikupljanje ovih podataka korišteni su različiti USA izvori, uključujući Centar za kontrolu bolesti, Udruženje za kvalitet vode, Američku asocijaciju za karcinom, Američku dijetetsku asocijaciju i Američku asocijaciju za srce.