reverzna osmoza, filteri za vodu, kucni preciscivaci vode

Filteri za vodu Hydrolux su već 15 godina prisutni na našem tržištu. Filteri sa reverznom osmozom, aparati za vodu sa aktivnim ugljem ili mehanički filteri za vodu samo su deo naše ponude! Filteri za vodu su postali deo svakodnevnog života; kvalitet vode za piće je sve zabrinjavajući i veliko je pitanje da li ćemo u budućnosti popravljati zastarelu infrastrukturu ili prekrajati zakone koji će opravdavati stanje cevi, kvalitet filtracije i zagađenje izvora iz kog se voda prečišćava za gradske potreba.

Našu infrastrukturu takođe čekaju budžetska smanjenja, a zub vremena radi protiv nas. Iako su podzemni izvori vode nekada bila nedirnuti, raste zabrinutost zbog hemikalija i bioloških zagađivača. Nije čudo što mnogi od nas dva puta razmisle pre nego natoče čašu iz slavine.

Flaširana voda je na početku bila popularna alternativa, ali je preskupa i stvara đubre koje zagađuje okolinu. Na svu sreću, za sebe i svoju porodicu možete lako obezbediti čistu, bistru, svežu vodu bez brige oko zagađenja, u praktično neograničenim količinama i po jako niskoj ceni.


90% BOLESTI U ŽIVOTU - POPIJEMO! Luj Paster (Louis Pasteur) 1822-1895

Mnogi ljudi bi prestali da kupuju i nose flaširanu vodu kada bi imali alternativu!

REVERZNA OSMOZA ISPOD SUDOPERE

Kućni filteri za vodu "ispod sudopere" - reverzna osmoza kapaciteta do 10 litara na sat svakako je najpopularniji i verovatno najbolji način za prečišćavanje vode u domaćinstvu.. Filteri za vodu sa reverznom osmozom savršeno zamenjuju kupovinu flaširane vode i kroz uštedu sami sebe isplaćuju u kratkom roku.

Tretmanom vode kroz MULTI-STAGE filtracioni blok dobija se voda klase ROSA ili bolja - do 1000 PUTA JEFTINIJA! Nema potrebe za kupovinom vode odnosno nošenjem i skladištenjem plastičnih boca, vode ima dovoljno I ZA PIĆE I ZA KUVANjE!

RO Tradicional je petostepeni filter sa dodatim mineralizatorom kao post filterom. Koristi se za prečišćavanje gradske / bunarske vode, u idalnim uslovima u stanju je da preradi do 200L vode za 24 časa. Ugrađuje sa (najčešće) ispod sudopere, međutim samo pozicioniranje zavisi od slobodnog prostora na mestu ugradnje; kako je sistem modularan može se postaviti bilo gde. Radi na gradski pritisak - ne troši struju.

Isporuka i ugradnja do 50km od Beograda se ne naplaćuje.


RO Tradicional je petostepeni filter sa dodatim mineralizatorom kao post filterom. Koristi se za prečišćavanje gradske / bunarske vode, u idalnim uslovima u stanju je da preradi do 200L vode za 24 časa. Ugrađuje sa (najčešće) ispod sudopere, međutim samo pozicioniranje zavisi od slobodnog prostora na mestu ugradnje; kako je sistem modularan može se postaviti bilo gde. Radi na gradski pritisak - ne troši struju.


  OSNOVNE TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

 • Maksimalna količina filtriranja: 5-10 l filtrirane vode za piće na sat, pri optimalnim uslovima.;
 • Reverzna osmoza poliamide TFC 50 GPD 1812-50.;
 • Minimalni pritisak vode: 2,50 BAR;
 • Maksimalni pritisak vode: 5,00 BAR;
 • Maksimalna količina topivih materija u vodi: 2000 mg/l.;
 • Nivelacija rastvorivih materija u vodi: 85-100 %.

DETALJNIJE

UPOZORENjE - Na kućnim prezentacijama DUPLO SKUPLjE !


DIGITALNI APARATI ZA OMEKŠAVANjE VODE - kamenac STOP!

Za prečišćavanje vode od kamenca koriste se omekšivači vode. Postoje kompaktni omekšivači (manjeg kapaciteta) koji se najčešće ugrađuju u stan odnosno monostand serija uređaja za omekšavanje vode koji su pogodniji za privatne kuće ili slične objekte. Omekšivači uklanjaju kamenac jonskom izmenom, povremeno se regenerišu slanom vodom (u sistem se ubacuje tabletirana so), ceo proces je kontrolisan digitalnim sistemom. Postoji mnogo modela, ovo su osnovne kategorije:

MONOSTAND

preciscavanje tvrde vode

EXCALIBUR 25

kucni omeksivaci vode, kucni omeksivac za vodu

KRISTAL 08

depurator vode, omeksivac vode

KRISTAL 18

kucni omeksivaci vode, kucni omeksivac za vodu

Omekšivači vode RISTAL 08 - mali aparat za prečišćavanje vode od kamenca odlikuju niska cena, savršeni gabariti i krajnje jednostavna upotreba. Jonoizmenjivačka smola koja čini aktivnu ispunu kolone zapremine 8 litara automatski se regeneriše po izcrpljenom kapacitetu, a korisnik jednino treba da vodi računa da u kućištu ima dovoljno tabletirane soli. Namenjen za jednu prostoriju (npr. kupatilo).

Omekšivač vode EXCALIBUR 25 - ubedljivo najlepši kabinet na našem tržištu. Izuzetno visok kvalitet materijala i fantastična završna obrada. Itaijanska proizvodnja. Namenjen za kućnu i komercijalnu upotrebu.

Omekšivač za vodu KRISTAL 18 - kompaktan srednji omekšivač savršenih dimenzija za ugradnju u bilo koji prostor, zauzima malo mesta a "SLIM" proporcije dozvoljavaju da ga "zavučemo" na razna mesta. Takođe idealan za predtretmane reverzne osmoze ili druge konfiguracije za hemijsku pripremu vode.

Postoje situacije gde kabinet omekšivači vode jednostavno nemaju dovoljan kapacitet, odnosno ne mogu da obezbede adekvatan protok vode. U takvim slučajevima najčešće se koriste veći uređaji, bilo da su MONOSTAND ili DUPLEX konfiguracije.

Omekšavanje vode uređajem MONOSTAND M-50 se preporučuje domaćinstvima sa indexom tvrdoće vode 15-20°dH, ili u domaćinstvima sa normanlnom potrošnjom vode (do 30m3 mesečno). Takođe se često koristi u manjim aplikacijama za hemijsku pripremu vode. Ovakvim aparatom, sa ispunom posebne jonoizmenjivačke smole, moguće su različite opcije za hemijski tretman vode.

Za razliku od standardne opreme za omekšavanje vode, bilo da je u pitanju kabinet omekšivač vode ili "MONOSTAND" verzija, postoje i duplex omekšavanje vode. Suštinska razlika između standardnog i duplex omekšivača vode je u tome što kada dođe vreme za regeneaciju jonoizmenjivačke smole u "single" koloni protok vode se ne zaustavlja, odnosno tvrda (netretirana) voda ne ide u potrošnju - što bi bio slučaj sa standardnom opremom. Aktivira se druga kolona i isporučuje omekšanu vodu dok se prva regeneriše i ulazi u "stand-by" mod do trenutka kada preuzima proces na sebe.


FILTERI ZA TUŠIRANjE

HYDROLUX SPA - pravo rešenje za negu kože i pluća

Za razliku od većine filtera za tuširanje na tržištu koji ne tolerišu visoke temperature i smanjuju protok vode, Hydrolux SPA filter konstruisan je sa biokeramičkom ispunom - Kalcijum Sulfit, KDF, Magnetno aktivirane bio-keramičke granule, Germanijum i kokosov karbon.

Takođe, glava ručice za tuš ima osam pozicija za hidromasažne mlazove. Glavne prednosti su:

 • Uklanja hlorna jedinjenja iz vode, čuva vašu kožu i kosu.
 • Oslobađa negativne jone - antioksidanse, poboljšava razmenu kiseonika u plućima i pospešuje metaboličke funkcije.
 • Emituje FAR INFRARED zrake, povećava absorpcionu moć vode, snagu čišćenja i moć prodiranja, veoma je pogodno za dubinsko čišćenje kože i hidrataciju.
 • Obogaćuje vodu značajnom količinom vitamina C - koža postaje sjajnija i elastičnija.

Kada koristimo hlorisanu vodu, tuširanje može biti drastično manje zdravo nego što predpostavljamo. Gasovi su po pravilu manje rastvorljivi u vrućoj vodi, a kada se voda zagreva hlor isparava u vazduh. Ponekad dok se tušramo možemo osetiti miris hlora, dok on "beži" iz vode...


FILTERI ZA TUŠIRANjE

DEFENDER FILTERI ZA PREČIŠĆAVANjE VODE

Filteri za vodu iz serije Defender nemaju osmotsku membranu, najčešće se konfigurišu kao blok mehaničke filktracije i aktivnog uglja. Ne menjaju mineralnu strukturu vode. Prečišćavanje vode u "real time". Odlikuju ih niska cena i jednostavno održavanje..

 • Dodavanje UF membrane (hiperfiltracija);
 • Dodavanje post filtera;
 • dodavanje UV lampe;
 • Dodavanje magnetnog filtera.

Kada koristimo hlorisanu vodu, tuširanje može biti drastično manje zdravo nego što predpostavljamo. Gasovi su po pravilu manje rastvorljivi u vrućoj vodi, a kada se voda zagreva hlor isparava u vazduh. Ponekad dok se tušramo možemo osetiti miris hlora, dok on "beži" iz vode...


FILTERI ZA VODU "DEFENDER"

90% BOLESTI U ŽIVOTU - POPIJEMO! Luj Paster (Louis Pasteur) 1822-1895


PREČIŠĆIVAČI VODE RAZLIČITIH NAMENA

Za prečišćavanje vode od kamenca koriste se omekšivači vode. Mehanički filteri za vodu uklanjaju pesak i slične čestice iz vode. Filtracija bunarske vode je izuzetno kompleksna oblast.

Omekšavanje vode

filteri za vodu hydrolux

Filteri za vodu namenjeni za prečišćavanje vode za piće, omekšavanje vode odnosno filtracija tvrdoće vode, magistralni mehanički filteri za vodu..

Za pravilan odabir opreme za filtraciju vode neophodno je da se posavetujete sa našim stručnim osobljem koje će vam na osnovu iskustva predložiti najoptimalnije rešenje.

Mehanički filteri za pesak

mehanicka filtracija vode, filteri za pesak

Mehanički filteri se mogu postavljati na samo jednu sklavinu ili na ceo objekat. Kombinacijom različitih rezolucija filtracije postiže se bistra voda bez mulja, peska ili rđe..

Hydrolux u ponudi ima široku paletu mehaničkih filtera renomiranih EU proizvođača različitih nominalnih kapaciteta i rezolucija od 1 do 300 mikrona.

Prečišćavanje bunarske vode

filteri za bunar, filteri za bunarsku vodu, preciscivaci za bunarsku vodu

Bunarska voda u zavisnosti od lokacije uglavnom obiluje standardnim zagađivačima vode kao što su Organske materije, Gvožđe i Mangan, Nitrati i Nitriti, Amonijak, povišena elektroprovodljivost, visok stepen tvrdoće vode isl.

Često je u bunarskoj vodi prisutan ne mali broj različitih mikroorganizama štetnih po ljudsko zdravlje.

Redovno održavanje

filteri za vodu, zamena filtera za vodu

Redovan servis filtera za vodu se radi periodično, po preporuci proizvođača. Standardni kućni filteri za vodu sa reverznom osmozom moraju se servisirati 2-3 puta godišnje, u suprotnom dolazi do oštećenja membrane usled prolaska hlora kroz sistem.


BRING YOUR WATER BACK TO NATURE