filteri za vodu, omeksavanje vode, reverzna osmoza

Kabinet - Kompakt omekšivač vode KRISTAL 08

Osnovna namena malog kompaktnog omekšivača vode - depurator KRISTAL 08 je ugradnja u samo jednu prostoriju (kuhinja ili kupatilo), kao i uklanjanje tvrdoće vode u sistemu sa reverznom osmozom, za manje komercijalne namene (laboratorija isl.).

Omekšivač vode serije KRISTAL odlikuju uske "slim" dimenzije, kontrolisan je najčešće digitalnim kontrolerom serije RX.

Ovaj aparat za prečišćavanje vode od kamenca odlikuju niska cena, savršeni gabariti i krajnje jednostavna upotreba. Jonoizmenjivačka smola koja čini aktivnu ispunu kolone zapremine 8 litara automatski se regeneriše po izcrpljenom kapacitetu, a korisnik jednino treba da vodi računa da u kućištu ima dovoljno tabletirane soli.

Preporučuje se korisnicima sa manjom potrošnjom vode (10-15 m3 mesečno), odnosno komercijalnim korisnicima za manje protoke.

omeksavanje vode hydrolux, filteri protiv kamenca
depurator vode za ugostiteljstvo
depurator vode za laboriatorijsku namenu

HYDROLUX OMEKŠIVAČI VODE - KRISTAL 08

Uređaj se sastoji od mehaničkog predfiltera, kolone sa aktivnom ispunom koju kontroliše digitalni sistem i posude za tabletiranu so - solanke koja je zapravo integrisana u samo kućište uređaja. Kolona uređaja širine 10" izrađena je od dvoslojnih kompozitnih materijala, gde je spoljni sloj na bazi epoksidnih smola sa staklenim vlaknima, a unutrašnji od polietilena i otporni su na koroziju, atestirani na pritisak od 10 bara.

omeksavanje vode za kupatilo

Uređaj radi automatski, omekšava vodu kako ona prolazi kroz njega. Po zasićenju ispune pokreće se automatska regeneracija koja podrazumeva ispiranje ispune slannom vodom. Za regeneraciju ispune koristi se tabletirana so koja se ubacuje u pregradu unutar uređaja. Omekšivač vode sam uvlači slanu vodu - nema potrebe za operaterom. Najveća prednost u odnosu na klasične omekšivače je kompaktnost i dizajn. Uređaj poseduje digitalni kontroler kontrolisan protokom, sa opcionom odloženom regeneracijom.

Hydrolux omekšivači vode KRISTAL 08 mogu se koristiti za najrazličitije namene, bilo da je u pitanju kućno omekšavanje vode ili komercijalna hemijska priprema vode.

Nabavkom i ugradnjom OMEKŠIVAČA VODE prestaju svi problemi sa kamencom.

OMEKŠIVAČI VODE KRISTAL 08 - Princip rada

Omekšivač vode EXCALIBUR sastoji se od kućišta, kolone sa posebnom jonoizmenjivačkom ispunom za uklanjanje tvdoće vode, digitalnog kontrolera i usisnog sistema. Sistem je neophodno "napuniti" određenom količinom tabletirane soli koju koja se koristi za povremenu regeneraciju. Voda se prolaskom kroz omekšivač trenutno omekšava. Programiranje na ugradnji određuje koliko vode KRISTAL 08 može da omekša (zavisi od tvrdoće vode na lokaciji). Kada se zadati kapacitet istroši, kontroler pokreće proces regeneracije koji traje oko pola sata. Po obavljenoj regeneraciji nastavlja se režim normalnog rada.

FOTO GALERIJA
filteri za kamenac iz hydrolux programa

OMEKŠIVAČ VODE KRISTAL 08 - Tehnički podaci

KRISTAL 08 je kompaktan omekšivač vode namenjen manje zahtevnim klijentima (stanovi, komercijalne aplikacije manjeg protoka isl.). Retko se ugrađuje za kuću sa više kupatila zbog protoka (oko 700 lit/h - 1 slavina).

Oznaka modela: KRISTAL 08 Oznaka kontrolera: RX 63 ili RX 65
Ciklusni kapacitet: 32 °dh/m3 Protok: 0.5 - 0.7 m3/h
Prečnik kolone: r=206 mm (8") Tip jonoizmenjivača: Cation Exch Na+
Visina priključaka od poda (mm): 180 mm Max pritisak u koloni: 150psi 10,5 Bar
Osno rastojanje priključaka (mm): 70 mm Temperaturni opseg kolone: 1-50°C
Peak flow: 2 m3/h Zapremina ispune u koloni: 8 litara
Dimenzije: 225 x 440 h=640 (mm) Namena: kućna i komercijalna
Ukupna težina: 12 kg; Zapremina solanke: kućište - cca 18 lit
MAX Vacuum: 140 mm Hg negativan dovod/odvod: 3/4" ili 1,00"
Zapremina kolone: 11.60 lit Kanalizacioni priključak: 1/2"
Potrošnja soli: 2500g / reg Napajanje: 220V

Hydrolux u ponudi ima nekoliko klasa omekšivača vode. Za određivanje adekvatnog modela konsultujte se sa našim stručnim timom koji će na licu mesta na osnovu tvrdoće vode, zahtevanog kapaciteta i namene omekšane vode dimenzionisati adekvatno rešenje.

TVRDOĆA VODE detaljnije

omekšavanje vode je jedini način da se oslobodite problema koje stvara kamenac u vodi

OMEKŠAVANjE VODE - Drugačiji modeli

EXCALIBUR 25

kabinet omekšivači vode

KRISTAL 08

kućni omekšivači vode

KRISTAL 18

omekšivači vode tvrda voda

MONOSTAND

omekšivači vode za celu kuću

Omekšavanje vode - Kategorije

BRING YOUR WATER BACK TO NATURE