Triplex omekšivač vode - omekšavanje vode - veliki kapaciteti

Triplex omekšivač vode sastoji se od tri monostand omekšivača koji su spojeni paralelno, by-pass ručne ventile i po potrebi mehaničke filtere za vodu. Voda se omekšava kroz sve tri kolone, sva tri kontrolera su povezana digitalnom interkonekcijom koja onemogućava istovremeno regenerisanje dva ili više uređaja. Kada u jednoj koloni do zasićenja jonoizmenjivačke smole, ona ulazi u fazu regeneracije dok druge dve nastavljaju da isporučuju omekšanu vode čime se protok ne smanjuje značajno.

 

Ovakvav metod omešavanja vode se koristi često, iz razloga što kombinacijom tri ili više manja odnosno relativno jeftina omekšivača možemo dobiti veliki protok i kapacitet, a u slučaju kvara na jednoj koloni sistem nastavlja da radi sa nešto manjim kapacitetom dok je popravka relativno jeftina.

 

Triplex omekšivač vode se najčešće koristi kod zahtevnijih klijenata, tamo gde je neophodno konstantno omekšavanje vode, bez prekida odnosno bez propuštanja sirove - tvrde vode dok se jonoizmenjivači regenerišu. Ovakvi aparati se takođe prepotučuju ugostitrljskim objektima poput hotela, spa centara i sl..  

 

 

Kategorije