filteri za vodu, omeksavanje vode, reverzna osmoza

OMEKŠIVAČ VODE KRISTAL 18 KAbinet / kompakt

OMEKŠIVAČ VODE KRISTAL 18 - kompaktan srednji depurator savršenih dimenzija za ugradnju u bilo koji prostor, zauzima malo mesta a "SLIM" proporcije dozvoljavaju da ga "zavučemo" na razna mesta. Takođe idealan za predtretmane reverzne osmoze ili druge konfiguracije za hemijsku pripremu vode manjeg kapaciteta. Na raspolaganju su različite vrste jonoizmenjivačkih ispuna za različite namene.

Ovaj aparat za prečišćavanje vode od kamenca odlikuju niska cena, savršeni gabariti i krajnje jednostavna upotreba. Jonoizmenjivačka smola koja čini aktivnu ispunu kolone zapremine 18 litara automatski se regeneriše po iscrpljenom kapacitetu, a korisnik jednino treba da vodi računa da u kućištu ima dovoljno tabletirane soli.

Osnovna namena malog kompaktnog omekšivača vode - depurator KRISTAL 18 je ugradnja u manje objekte, kao i uklanjanje tvrdoće vode u sistemu sa reverznom osmozom, za manje komercijalne namene (veće laboratorija isl.).

Preporučuje se korisnicima sa manjom potrošnjom vode (10-15 m3 mesečno), odnosno porodicama koje žive na lokacijama gde je index tvrdoće nešto niži - između 8 i 10 ˘dH.

filteri za kamenac, depuratori vode
filteri za kamenac kristal
hydrolux depurator vode za omekšavanje od kamenca

HYDROLUX OMEKŠIVAČI VODE - KRISTAL 18

Uređaj se sastoji od mehaničkog predfiltera, kolone sa aktivnom ispunom koju kontroliše digitalni sistem i posude za tabletiranu so - solanke koja je zapravo integrisana u samo kućište uređaja. Kolona uređaja širine 10" izrađena je od dvoslojnih kompozitnih materijala, gde je spoljni sloj na bazi epoksidnih smola sa staklenim vlaknima, a unutrašnji od polietilena i otporni su na koroziju, atestirani na pritisak od 10 bara.

Uređaj radi automatski, omekšava vodu kako ona prolazi kroz njega. Po zasićenju ispune pokreće se automatska regeneracija koja podrazumeva ispiranje ispune slannom vodom. Za regeneraciju ispune koristi se tabletirana so koja se ubacuje u pregradu unutar uređaja. Omekšivač vode sam uvlači slanu vodu - nema potrebe za operaterom. Najveća prednost u odnosu na klasične omekšivače je kompaktnost i dizajn. Uređaj poseduje digitalni kontroler kontrolisanu protokom, sa opcionom odloženom regeneracijom.

Hydrolux omekšivači vode KRISTAL 18 mogu se koristiti za najrazličitije namene, bilo da je u pitanju kućno omekšavanje vode ili komercijalna hemijska priprema vode.

Nabavkom i ugradnjom OMEKŠIVAČA VODE prestaju svi problemi sa kamencom.

OMEKŠIVAČI VODE KRISTAL 18 - Princip rada

Omekšivač vode EXCALIBUR sastoji se od kućišta, kolone sa posebnom jonoizmenjivačkom ispunom za uklanjanje tvdoće vode, digitalnog kontrolera i usisnog sistema. Sistem je neophodno "napuniti" određenom količinom tabletirane soli koju koja se koristi za povremenu regeneraciju. Voda se prolaskom kroz omekšivač trenutno omekšava. Programiranje na ugradnji određuje koliko vode KRISTAL 18 može da omekša (zavisi od tvrdoće vode na lokaciji). Kada se zadati kapacitet istroši, kontroler pokreće proces regeneracije koji traje oko sat vremena. Po obavljenoj regeneraciji nastavlja se režim normalnog rada.

FOTO GALERIJA
omeksivac vode kristal 18 pored veš mašine

OMEKŠIVAČ VODE KRISTAL 18 - Tehnički podaci

KRISTAL 18 je kompaktan omekšivač vode namenjen manje zahtevnim klijentima (stanovi, komercijalne aplikacije manjeg protoka isl.). Retko se ugrađuje za kuću sa više kupatila zbog protoka (oko 1000 lit/h - max 2 slavine).

Oznaka modela: KRISTAL 18 Oznaka kontrolera: RX 63 ili RX 65
Ciklusni kapacitet: 72 °dh/m3 Protok: 0.8 - 1.2 m3/h
Prečnik kolone: r=206 mm (8") Tip jonoizmenjivača: Cation Exch Na+
Visina priključaka od poda (mm): 925 mm Max pritisak u koloni: 150psi 10,5 Bar
Osno rastojanje priključaka (mm): 70 mm Temperaturni opseg kolone: 1-50°C
Peak flow: 4 m3/h (1.11 l/s) Zapremina ispune u koloni: 18 litara
Dimenzije: 250 x 440 h=1330 (mm) Namena: kućna i komercijalna
Ukupna težina: 30 kg; Zapremina solanke: kućište - cca 65 lit
MAX Vacuum: 140 mm Hg negativan dovod/odvod: 3/4" ili 1,00"
Zapremina kolone: 23.60 lit Kanalizacioni priključak: 1/2"
Potrošnja soli: 4-5 kg / reg Napajanje: 220V

Hydrolux u ponudi ima nekoliko klasa omekšivača vode. Za određivanje adekvatnog modela konsultujte se sa našim stručnim timom koji će na licu mesta na osnovu tvrdoće vode, zahtevanog kapaciteta i namene omekšane vode dimenzionisati adekvatno rešenje.

TVRDOĆA VODE detaljnije

omekšavanje vode je jedini način da se oslobodite problema koje stvara kamenac u vodi

OMEKŠAVANjE VODE - Drugačiji modeli

EXCALIBUR 25

kabinet omekšivači vode

KRISTAL 08

kućni omekšivači vode

KRISTAL 18

omekšivači vode tvrda voda

MONOSTAND

omekšivači vode za celu kuću

Omekšavanje vode - Kategorije

BRING YOUR WATER BACK TO NATURE