filteri za vodu, omeksavanje vode, reverzna osmoza

Kabinet - Kompakt omekšivač vode EXCALIBUR 25

Hydrolux EXCALIBUR 25 - Ubedljivo najlepši kabinet omekšivač na našem tržištu. Izuzetno visok kvalitet materijala i fantastična završna obrada. Itaijanska proizvodnja. Namenjen za kućnu i komercijalnu upotrebu. Mogućnost povezivanja više uređaja u DUPLEX ili TWIN PARALLEL režim rada. Na raspolaganju su različite vrste jonoizmenjivačkih ispuna za različite namene.

Aparat za omekšavanje vode EXCALIBUR 25 radi u automatskom modu sa upravljačkim ventiliom tipa RX. U uređaju se nalazi filtracioni medij (jonoizmenjivačka smola) koji Kalcijum i Magnezijum karbonate prevodi u Natrijum i na taj način onemogućava formiranje kamenca.

Omekšivač za vodu EXCALIBUR 25 je zapravo istu funkciju kao i MONOSTAND modeli, sa tom razlikom što je cela konfiguracija objedinjena u jedinstveno kućište, koje je ujedno i solanka (posuda za reagens - tabletiranu so).

Preporučuje se korisnicima sa manjom potrošnjom vode (10-15 m3 mesečno), odnosno porodicama koje žive na lokacijama gde je index tvrdoće nešto niži - između 10 i 12 ˘dH.

aparat za omeksavanje vode povezan u garaži
omeksavanje vode u kupatilu
ugradnja opreme za omeksavanje vode

HYDROLUX OMEKŠIVAČI VODE - EXCALIBUR

Uređaj se sastoji od mehaničkog predfiltera, kolone sa aktivnom ispunom koju kontroliše digitalni sistem i posude za tabletiranu so - solanke koja je zapravo integrisana u samo kućište uređaja. Kolona uređaja širine 10" izrađena je od dvoslojnih kompozitnih materijala, gde je spoljni sloj na bazi epoksidnih smola sa staklenim vlaknima, a unutrašnji od polietilena i otporni su na koroziju, atestirani na pritisak od 10 bara.

Uređaj radi automatski, omekšava vodu kako ona prolazi kroz njega. Po zasićenju ispune pokreće se automatska regeneracija koja podrazumeva ispiranje ispune slannom vodom. Za regeneraciju ispune koristi se tabletirana so koja se ubacuje u pregradu unutar uređaja. Omekšivač vode sam uvlači slanu vodu - nema potrebe za operaterom. Najveća prednost u odnosu na klasične omekšivače je kompaktnost i dizajn. Uređaj poseduje digitalni kontroler kontrolisanu protokom, sa opcionom odloženom regeneracijom.

Hydrolux omekšivači vode EXCALIBUR mogu se koristiti za najrazličitije namene, bilo da je u pitanju kućno omekšavanje vode ili komercijalna hemijska priprema vode.

Nabavkom i ugradnjom OMEKŠIVAČA VODE prestaju svi problemi sa kamencom.

OMEKŠIVAČI VODE EXCALIBUR - Princip rada

Omekšivač vode EXCALIBUR sastoji se od kućišta, kolone sa posebnom jonoizmenjivačkom ispunom za uklanjanje tvdoće vode, digitalnog kontrolera i usisnog sistema. Sistem je neophodno "napuniti" određenom količinom tabletirane soli koju koja se koristi za povremenu regeneraciju. Voda se prolaskom kroz omekšivač trenutno omekšava. Programiranje na ugradnji određuje koliko vode EXCALIBUR može da omekša (zavisi od tvrdoće vode na lokaciji). Kada se zadati kapacitet istroši, kontroler pokreće proces regeneracije koji traje oko sat vremena. Po obavljenoj regeneraciji nastavlja se režim normalnog rada.

FOTO GALERIJA
omeksivac vode ugradjen u kupatilo

OMEKŠIVAČ VODE EXCALIBUR - Tehnički podaci

EXCALIBUR je kompaktan omekšivač vode namenjen manje zahtevnim klijentima (stanovi, komercijalne aplikacije manjeg protoka isl.). Retko se ugrađuje za kuću sa više kupatila zbog protoka (oko 1000 lit/h - 2 ili 3 slavine).

Oznaka modela: EXCALIBUR 25 Oznaka kontrolera: RX 63 ili RX 65
Ciklusni kapacitet: 100 °dh/m3 Protok: 1.2 - 1.4 m3/h (0.3 – 0.4 l/s)
Prečnik kolone: r=232 mm (10") Tip jonoizmenjivača: Cation Exch Na+
Visina priključaka od poda (mm): 925 mm Max pritisak u koloni: 150psi 10,5 Bar
Osno rastojanje priključaka (mm): 70 mm Temperaturni opseg kolone: 1-50°C
Peak flow: 4 m3/h (1.11 l/s) Zapremina ispune u koloni: 25 litara
Dimenzije: 340 x 520 h=1150 (mm) Dimenzije solanke: 1085 x 370 x 370 (mm)
Ukupna težina: 40 kg; Zapremina solanke: kućište - cca 100 lit
MAX Vacuum: 140 mm Hg negativan dovod/odvod: 3/4" ili 1,00"
Zapremina kolone: 38.30 lit Kanalizacioni priključak: 1/2"
Potrošnja soli: 5-6 kg / reg Napajanje: 220V

Hydrolux u ponudi ima nekoliko klasa omekšivača vode. Za određivanje adekvatnog modela konsultujte se sa našim stručnim timom koji će na licu mesta na osnovu tvrdoće vode, zahtevanog kapaciteta i namene omekšane vode dimenzionisati adekvatno rešenje.

TVRDOĆA VODE detaljnije

omekšavanje vode je jedini način da se oslobodite problema koje stvara kamenac u vodi

OMEKŠAVANjE VODE - Drugačiji modeli

EXCALIBUR 25

kabinet omekšivači vode

KRISTAL 08

kućni omekšivači vode

KRISTAL 18

omekšivači vode tvrda voda

MONOSTAND

omekšivači vode za celu kuću

Omekšavanje vode - Kategorije

BRING YOUR WATER BACK TO NATURE