Hydrolux Omekšivači vode - Old School Duplex

Filteri za uklanjanje vrdoće vode - Duplex omekšivači vode

Standardni duplex omekšivač vode ima dve kolone, dva kontrolera, međuventil koji kontroliše rad svake kolone, by-pass ručne ventile i po potrebi mehaničke filtere za vodu. Voda se omekšava u jednoj koloni do zasićenja jonoizmenjivačke smole u istoj, kada se omekšavanje vode prebacuje na drugu kolonu, a prva ulazi u regeneraciju a po izvršenoj regeneraciji u "stand-by" mod do aktivacije.

 

Duplex omekšivač se najčešće koristi kod zahtevnijih klijenata, tamo gde je neophodno konstantno omekšavanje vode, bez prekida odnosno bez propuštanja sirove - tvrde vode dok se jonoizmenjivači regenerišu.

 

Duplex omekšivači mogu biti mali, od 10-ak litara jonoizmenjivačke smole, pa sve do industrijskih dimenzija. Ovakvi aparati se takođe prepotučuju domaćinstvima sa većim brojem sanitarnih čvorova kao što su ekskluzivne kuće, a obavezni su u ugostitrljskim objektima poput hotela, spa centara i sl..

 

Ovakvav metod omekšavanja vode se koristi retko, iz razloga što postoje digitalni ventili koji u isto vreme kontrolišu dve kolone što je često jeftinije rešenje.U situacijama gde je neophodan veliki protok češće se koristi twin parallel opcija konfiguracije.

 

Kategorije