Paralelni Omekšivači vode - Twin Parallel

Ovakvav metod omekšavanja vode se koristi često, iz razloga što kombinacijom dva ili više manja odnosno relativno jeftina omekšivača možemo dobiti veliki protok i kapacitet, a u slučaju kvara na jednoj koloni sistem nastavlja da radi sa nešto manjim kapacitetom dok je popravka relativno jeftina.

Paralelni omekšivač vode sastoji se od dva monostand omekšivača koji su spojeni paralelno, by-pass ručne ventile i po potrebi mehaničke filtere za vodu. Voda se omekšava kroz oba uređaja simultano, kontroleri su povezana digitalnom interkonekcijom koja onemogućava istovremeno regenerisanje. Kada u jednoj koloni do zasićenja jonoizmenjivačke smole, ona ulazi u fazu regeneracije dok druga kolona nastavlja da isporučuju omekšanu vode čime se protok ne smanjuje značajno.

  Paralelni omekšivač vode se najčešće koristi kod zahtevnijih klijenata, tamo gde je neophodno konstantno omekšavanje vode odnosno hemijska priprema vode, bez prekida snabdevanja odnosno bez propuštanja sirove - tvrde vode dok se jonoizmenjivači regenerišu. Ovakvi aparati se takođe prepotučuju ugostitrljskim objektima poput hotela, spa centara i sl..

 

 

Prilikom odabira adekvatnog modela za omekšavanje vode na vašoj lokaciji u obzir treba uzeti tvrdoću vode, dnevnu/mesečnu potrošnju vode, namenu omekšane vode i kapacitet koji vam odgovara. Naši stručnjaci će vam pomoći u određivanju parametara i odabiru odgovarajućeg omekšivača za vodu.

Hydrolux Omekšivači vode - Monostand Serija

Kategorije