Hydrolux Reverzna Osmoza - Serija PROTEUS 200

Jedna od najpopularnijih serija, RO PROTEUS sa jednom ili više membrana reverzne osmoze ULP 2,5" je najzastupljenija mala stanica na tržištu. Jednostavne konstrukcije, bez suvišnih komponenti, savršeno je pogodna za namene kao što je tretman vode, hemijska priprema vode, demineralizacija isl. Dobijanje ultračiste vode ostvarije se membranskom separacionom tehnologijom koja napojnu vodu posle pripreme razdvaja na permeat (čista voda) i koncentrat (rastvor) koji se odbacuje ili ulazi u drugi stepen osmotske filtracije (2 pass) da bi se uštedela voda. Potpuno automatska kontrola sa komponentama evropskih proizvođača. RO Serija PROTEUS se može konfigurisati na razne načine - na osnovu individualnih potreba klijenta sa dodatnim opcijama kao šro je doziranje hemikalija , CIP, antiscalanti itd.

OSNOVNE TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

 • Kapacitet filtracije (odnos 50:50) 190-240 lit/h ;
 • 1x RO MEMBRANE ULP 4040 (Ultra Lo Pressure serija)
 • Minimalni pritisak vode: 2,50 BAR;
 • Maksimalni pritisak vode: 10,00 BAR;
 • Maksimalna količina topivih materija u vodi: 1000 mg/l.;
 • Nivelacija rastvorivih materija u vodi: 85-98 %.
 • Ram POWER COATED SS** opciono - INOX;
 • Pumpa visokog pritiska ROTARY VANE 220V ;
 • Integrisan mehanički pred-filter 1 mikron;
 • Inlet 3/4";
 • INOX AISI 304 pressure vessel;
 • FLOW METAR permeat/koncentrat;
 • INOX AISI 304 GLICERINSKI MANOMETRI ULAZNOG odnosno RADNOG PRITISKA ;
 • Low pressure switch - DUNFOSS KPI serija;
 • Elektromagnetni solenoidni ventili – CEME Italia (INLET VALVE, FLUSH VALVE);
 • Automatsko ispiranje;
 • PVC-U ocevljenje PN16;
 • FIP DIALOCK (ITALIA) membranski ventil za ručno podešavanje odnosa;
 • 220V 50hZ;
 • Vrhunske elektronske komponente EU proizvođača;
 • Jednostavna upotreba;
 • DIMENZIJE: 640 x 600mm, visina 1400mm .

IZBOR PROFESIONALACA - HYDROLUX


Hydrolux Demineralizatori vode - reverzna osmoza PROTEUS

Reverzna osmoza kao sinonim za industrijsku jedinicu namenjenu filtraciji vode sastoji se od jednog ili više RO modula koji se sastoje od osmotske membrane (RO membrana) smeštene u svoje kućište. Membrana je proizvedena od specijalnih materijala kroz koji mogu prođu mali molekuli, dok je prolaz većim molekulima onemogućen. Voda ide površinom membrane pod visokim pritiskom, kroz membranu prolaze molekuli vode koji se sakupljaju u kolektoru permeata koji razdvaja dve membrane i prolaskom kroz kolektor stižu do perforirane centralne cevi kojom napuštaju RO modul. Ovaj deo čiste vode se naziva permeat. Molekuli rastvorenih soli se koncentrišu u delu vode koja struji površinom membrane i taj deo se izvodi iz modula kao tzv. koncentrat, koji se odbacuje.

90% BOLESTI U ŽIVOTU - POPIJEMO! Luj Paster (Louis Pasteur) 1822-1895


Za projektovanje HYDROLUX kontrolnih jedinica korišćene su komponente najpoznatijih svetskih proizvođača: ABB, SCHNEIDER, HAGER, VIELAND, PHOENIX CONTACT gmbH..

Elektronski kontrolni modul zadužen je pravilno funkcionisanje sistema. Njegova namena je da zaustavi rad sistema ukoliko je pritisak na ulazu nedovoljan, ukoliko je pritisak u samom sistemu previsok, odnosno ukoliko je rezervoar čiste vode pun (u slučaju da u konfiguraciji ne postoji rezervoar, sistem se zaustavlja kada se potrošač – slavina i sl, - zatvori). Takođe, važna funkcija sistema je da obezbedi periodično ispiranje sistema (AUTOMATIC FLUSH) koji doprinosi višestrukom produženju životnog veka same RO membrane. U zavisnosti od vrste Buffer tank-a moguće je upravljati sistemom pomoću presostata odnosno pomoću plutajućeg prekidača.REVERZNA OSMOZA - OBAVEZAN PREDTRETMAN


Demineralizatori vode sa reverznom osmozom podrazumevaju pravilno konfigurisanje adekvatnog predtretmana koji se najčešće sastoji od mehaničke filtracije, omekšivača vode i kolone sa aktivnim ugljem. Po potrebi (u zavisnosti od kvaliteta ulazne vode) neophodan je kompleksniji predtretman. Takođe, liniju često sačinjavaju i rezervoar čiste vode sa distribucionom pumpom.


REVERZNA OSMOZA - DRUGAČIJI MODELI

Reverzna osmoza svoju glavnu primenu nalazi u komercijalnoj i industrijskoj filtraciji vode, kao jedan od neophodnih "koraka" za dobijanje procesne vode visokog kvaliteta. Manji komercijalni aparati kapaciteta 50-100 litara čiste vode na sat su relativno jeftini kako pri nabavci tako i u eksploataciji. Održavanje nije komplikovano, a ukoliko su neophodni predtretmani pravilno konfigurisani (mehanička filtracija vode,omeksavanje vode..) radiće dugo i pouzdano. Dodavanjem kolone za "poliranje vode" (MixBead) dobija se hemijski savršeno čista voda elektroprovodljivosti ispod 1 mikrosimens / cm3.

Osmotske stanice velikog kapaciteta se konfigurišu sa profesionalnim membranama reverzne osmoze. Rade na ultraniskim, niskim i visokim pritiscima. Jedna od primena ovakvih sistema je i desalinizacija morske vode.

Reverzna osmoza vode je membranska hiperfiltracija, koja funkcioniše poput sita. Voda pod pritiskom dolazi do membrane na kojoj se nalaze sintni otvori, veličine 0,0005 mikrona. Molekuli vode koji prođu kroz pore sakupljaju se u rezervoaru čiste vode. Primese (mineralne soli, teški metali, pesak, hemijska jedinjenja..) se ispiraju odnsno odbacuju.

Tretman vode reverznom osmozom konfigurisanom za rad u industrijskom okruženju kapaciteta od 250 lit/h do nekoliko "kubika" na sat najčešće se koristi za hemijsku pripremu vode velikog kapaciteta. Reverzna osmoza sa ULP membranama i odgovarajućim predtretmanom najčešće je jedina opcija dobijanja ultračiste vode za komercijalknu namenu.

REVERZNA OSMOZA 60 lit/h

reverzna osmoza, trident, dejonizacija vode
TRIDENT

Kompaktna reverzna osmoza kapaciteta 50-60 litara čiste vode na sat, sa dve membrane i dve pumpe visokog pritiska - namenjena je prvenstveno laboratorijama i sličnim potrošačima, kojima je bitan kvalitet vode u okviru ovog kapaciteta. Može se koristiti i kao kućni uređaj za prečišćavanje vode.

REVERZNA OSMOZA 200+ lit/h

reverzna osmoza, demineralizatori vode, proteus
PROTEUS

Reverzna osmoza komercijalne klase kapaciteta 200+ lit/h čiste vode. Najčešće se konfiguriše sa ULP membranom serije 4040, pumpom visokog pritiska i neophodnim elementima za predtretman vode poput mehaničke filtracije, omekšivača i linije za uklanjanje hlora iz vode.

REVERZNA OSMOZA 500+lit/h

reverzibilna osmoza, reverzna osmoza, demineralizatori vode
GEMINI

Reverzna osmoza za profesionalne klijente, u kapacitetima od 500-3000 litara čiste vode na sat. Na zahtev kapacitet može biti proširen praktično neograničeno. Moćne Grundfos pumpe serije CMI obezbeđuju savršen rad sistema, ugrađena automatika stara se o svim radnim parametrima.


REVERZNA OSMOZA ISPOD SUDOPERE

Kućni filteri za vodu "ispod sudopere" - reverzna osmoza kapaciteta do 10 litara na sat svakako je najpopularniji i verovatno najbolji način za prečišćavanje vode u domaćinstvu.. Filteri za vodu sa reverznom osmozom savršeno zamenjuju kupovinu flaširane vode i kroz uštedu sami sebe isplaćuju u kratkom roku.

Tretmanom vode kroz MULTI-STAGE filtracioni blok dobija se voda klase ROSA ili bolja - do 1000 PUTA JEFTINIJA! Nema potrebe za kupovinom vode odnosno nošenjem i skladištenjem plastičnih boca, vode ima dovoljno I ZA PIĆE I ZA KUVANjE!

RO Tradicional je petostepeni filter sa dodatim mineralizatorom kao post filterom. Koristi se za prečišćavanje gradske / bunarske vode, u idalnim uslovima u stanju je da preradi do 200L vode za 24 časa. Ugrađuje sa (najčešće) ispod sudopere, međutim samo pozicioniranje zavisi od slobodnog prostora na mestu ugradnje; kako je sistem modularan može se postaviti bilo gde. Radi na gradski pritisak - ne troši struju.

Isporuka i ugradnja do 50km od Beograda se ne naplaćuje.


Prilikom nabavke filtera za prečišćavanje vode važno je da povedete računa i od koga kupujete, ne samo šta kupujete. Novi filteri za vodu u većini slučajeva izgledaju slično, gde god ga pogledali - razlike na fotografijama gotovo da nema. Da bi uređaj radio dugo i pouzdano neophodna je pravilna start-up procedura i profesionalno održavanje koje zahteva znanje, iskustvo i magacin rezervnih delova.DETALJNIJE FOTO GALERIJA AKCIJA

BRING YOUR WATER BACK TO NATURE