voda za pice, filteri za vodu

Zašto mediji tvrde da je voda ispravna

Voda se u gradskom sistemu vodosnabdevanja kvalitativno ocenjuje po postojećim parametrima koji su uspostavljeni sedamdesetih godina prošlog veka. Kada se kaže da je ispravna, smatra se da nije otrovna, i da prisustvo određenih materija u vodi ne prelazi dozvoljeni prag tolerancije. To nikako ne znači da je zdrava, čista kao suza, bogata hranjljivim materijama, bez boje, ukusa i mirisa, preporučljiva za novorođenčad, itd.. Naravno, uzmite u obzir da po procesu prerade voda do vas putuje kilometrima podzemnih cevi napravljenih od raznih materijala i u različitim strukturalnim stanjima.


Zašto pitanje vode ne reši gradski vodovod

radski vodovod svoj posao obavlja najodgovornije moguće, uzevši u obzir infrastrukturu koju održava, fondove koje dobija i tehnologiju koju poseduje. Ovaj problem nisu rešile ni mnogo razvijenije zemlje od nas, iako imaju bolje uslove i više novca. Radi se o tome da ukoliko se zadovoljavate kvalitetom koji je vodovod u stanju da vam ponudi, to je u redu, ali ako želite najbolju moguću vodu za sebe i svoju porodicu, logično je da je sami proizvodite na licu mesta, a ne da vam je neko šalje kroz deset kilometara kojekakvih cevi.


Da li filteri za vodu uklanjaju minerale iz vode?

Neki filteri uklanjaju, neki ne remete mineralnu struktutu vode. Pogledajte link ZABLUDE O VODI
Koja je flaširana voda najbolja?

Jasno vam je da je flaširanje vode i njena prodaja veoma profitabilan biznis kako kod nas tako i u svetu. Koja je od koje bolja ili lošija ostavljamo nekom drugom da sudi, a više o flaširanoj vodi možete saznati OVDE.


Kako mogu da prodaju flaširanu vodu ako nije dobra?

Flaširana voda je u većini slučajeva čistija od bilo koje gradske, što ne znači da je čista. Ako ništa drugo, u njoj nema hlora koji je izuzetno opasna supstanca. Takođe, u Srbiji cena 1 kubika (1000 litara) gradske vode košta isto kao 1 LITAR FLAŠRANE VODE! Da li bi platili pljeskavicu 1000 PUTA SKUPLjE?


Zašto nam neki lekari preporučuju pojedine flaširane vode?

Verovali ili ne-često iz neznanja, ili po inerciji. Sa nekoliko lekara razgovarali smo o tome koja je voda najbolja za bubrežne bolesnike, i kao iz topa svi su nam davali isti odgovor. Pošto smo inicirali malo dublju analizu, shvatili smo da se radi o tome da je baš ta robna marka bila PRVA koja se pojavila na tržištu, i u to vreme je bila jedina zamena za GRADSKU, pa samim tim i daleko bolja za pacijente. Vremenom je, iako su se na tržištu pojavile i druge robne marke, ostala "dežurna preporuka" za ovu vrstu pacijenata-PO ČISTOJ INERCIJI.Postoje određena stanja organizma koja zahtevaju određene materije (izmađu ostalog i iz vode, ukoliko ih već ne uzimate kroz hranu) ali za pravilno funkcionisanje tela najbitnije je da je voda čista.


Da li i koliko dugo voda može da stoji u flaši?

Voda generalno može da se čuva u flaši, ali se preporučuje da to bude u frižideru, odnosno na hladnom mestu. U zavisnosti od uslova skladištenja voda može da ostane sveža nekoliko dana. Ne preporučuje se providna TANKA PROVIDNA PLASTIČNA AMBALAŽA koja je izložena suncu i visokoj temperaturi.


Šta su to bakterije u flaširanoj vodi, da li su opasne?

U vodi uvek postoje bakterije, osim ako nije sterilisana, samo je pitanje koja je njihova količina. Najčeše su to aerobne mezofilne bakterije koje nisu štetne po zdravlje. DETALjNIJE


BRING YOUR WATER BACK TO NATURE